Lekker lokaal

11

Zaterdag ging ik langs bij Koningshof Utrecht. In eerste instantie lijkt het gewoon een kas en veel moestuinen. Maar hoe langer ik met Akke praat, des te enthousiaster word ik over het concept van de Koningshof.

2

In 2012 richtten 5 mensen deze stichting op. Het doel van de stichting is om kennis over voedsel door te geven door middel van workshops en zelfpluk dagen. Wat komt er allemaal kijken bij een moestuin hebben, hoe groeien groenten en welke manieren zijn er om je oogst goed te laten slagen. Iedere zaterdag mag je met een boodschappenmandje door de kas heen om zelf je boodschappen bij elkaar te verzamelen met een mesje. Hierdoor zie je hoe groenten groeien, wanneer je ze kunt oogsten en hoe je ze moet oogsten. Je kunt ook helemaal zelf aan de slag door een van de moestuinen te huren.

16

Ik was zelf nog nooit bij de Koningshof geweest maar zo lang het nog kan dit jaar maar daarna in 2018 ga ik zeker mijn groenten daar oogsten! Wat ik zelf heel belangrijk vind, is dat je ziet wie er voor jouw eten gezorgd heeft en dat deze persoon rechtstreeks mijn geld in zijn handen krijgt, om hier weer nieuwe voedsel mee te planten. Daarnaast is het super vers, biologisch en ook nog eens goedkoop. Ik zeg : doen!

Koningshof  – Koningsweg 135A – Utrecht – Zaterdag 10.00-17.00

9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s